sunraysoflove
φως χριστου  φως χριστου  φως χριστου  φως χριστου  φως χριστου  φως χριστου
"ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ"
Πρόγραμμα Προστασίας φτωχών και ορφανών παιδιών της Ορθόδοξης Ιεραποστολικής Αδελφότητας
ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Υπεύθυνη Προγράμματος κ.Νικολέτα Ψυλλάκη
Κιν. 6944369249
E-mail:
iliahtidesagapis@gmail.com
save_orfans_front_right

Πρόγραμμα: ‘‘Σώστε τα ορφανά''

της Ορθόδοξης Ιεραποστολικής Αδελφότητας «ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ»

Είναι πολύ όμορφο να ζει κανείς σε μια χώρα στην οποία οι κάτοικοί της ζουν με ευημερία, με ασφάλεια και με πρόσβαση σε όλα τα αγαθά της γης. Να έχει οτιδήποτε επιθυμεί και το ψυγείο του σπιτιού του να είναι πάντα γεμάτο και πλούσιο. Είναι όμως εξίσου τραγικό να ζει κανείς σε έναν τόπο που όχι μόνο ασφάλεια δεν έχει, αλλά και τα βασικά είδη διατροφής να απουσιάζουν. Να μην έχει κρέας να φάει και λίγο γάλα να ποτίσει τα παιδιά του. Να μην έχει ένα κρεβατάκι να κοιμηθεί και ένα σεντόνι και μια κουβέρτα να σκεπαστεί στις κρύες νύχτες του χειμώνα. Να περπατά ξυπόλυτος στους δρόμους γιατί δεν έχει λίγα χρήματα για να αγοράσει παπούτσια. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ένα πλήθος από αρρώστιες να πληγώνουν το ταλαιπωρημένο σώμα του και να μην έχει τη δυνατότητα να καταφύγει σε ένα νοσοκομείο, ένα φάρμακο να βρει και ένα γιατρό να τον εξετάσει! Σίγουρα θα με ρωτήσετε. Μα είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα να υπάρχουν ακόμα τέτοιες άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης; Ναι, σας απαντώ, και ακόμα πιο δύσκολες, που εσείς δεν μπορείτε να φανταστείτε, όπως π.χ. όταν κάποιοι μάγοι στην Αφρική ψάχνουν να βρουν ορφανά παιδιά για να τα κλέψουν και να τα θυσιάσουν στις φοβερές μαγικές τελετουργίες τους! Είχαμε και εμείς την ίδια απορία με σας, μέχρι τη στιγμή εκείνη που επισκεφθήκαμε την Ήπειρο της φτώχιας και της ορφάνιας, την Αφρική. Οι φρικτές και πρωτόγνωρες εικόνες που αντικρίσαμε εκεί, μας έπεισαν να βάλουμε μοναδικό στόχο της ζωής μας την ανακούφιση των πασχόντων Αφρικανών αδελφών μας και να φτιάξουμε όσο το δυνατό περισσότερα ορφανοτροφεία, ώστε όλοι μαζί να προστατέψουμε τα αναρίθμητα φτωχά και πεντάρφανα παιδιά της μαύρης Ηπείρου.

* * *

Με πρόθεση αγάπης και συμπαράστασης για τις ανάγκες του τρίτου κόσμου, εμείς, η Ιεραποστολική Αδελφότητα <<Φως Χριστού>>, θέσαμε υπό λειτουργία το πρόγραμμα Προστασίας ορφανών και άπορων παιδιών της Αφρικής: «ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ», ώστε με την μηνιαία συνδρομή των 10 ευρώ, να μπορείτε, μαζί με μας και όλοι εσείς που τρέφετε ανάλογα συναισθήματα, να συμμετέχετε ουσιαστικά στο έργο αυτό, προστατεύοντας φτωχά, ορφανά και ξεχασμένα παιδιά της Αφρικής.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω του παραπάνω προγράμματος:

  • Εξασφαλίζεται το συσσίτιο για χιλιάδες ορφανά και φτωχά παιδάκια.
  • Χτίζονται Ορφανοτροφεία, Νοσοκομεία, Σχολεία, εστίες συσσιτίων κ.α.
  • δημιουργούνται κατάλληλες τεχνικές υποδομές αυτοσυντήρησης, π.χ. κατασκευές εκτροφείων χοίρων ώστε να εξασφαλίζεται υγιεινό και θρεπτικό κρέας, κατασκευές πτηνοτροφείων για να υπάρχει το απαραίτητο αυγό και τέλος, εκτροφή αγελάδων για να εξασφαλίζεται το δυσεύρετο γάλα!
  • Αγοράζονται μηχανήματα που συντελούν στην αμεσότερη και οικονομικότερη εξασφάλιση τροφής, όπως τρακτέρ για την καλλιέργεια της γης, αλευρόμυλοι για την φθηνότερη παραγωγή αλευριού και φυράματος για τα ζώα κ.α.

Είμαστε σίγουροι πως το δράμα εκατομμυρίων ορφανών παιδιών δεν θα αφήσει κανέναν μας ασυγκίνητο.

Ήδη ενημερωτικά θα θέλαμε να πληροφορήσουμε όλους όσους θέλουν να μάθουν το μέχρι αυτή τη στιγμή έργο της Ιεραποστολικής Αδελφότητάς «ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ» πως, στην Ουγκάντα της Ανατολικής Αφρικής έχουν ήδη χτιστεί τρία ορφανοτροφεία, ένα νοσοκομείο, έχει αγοραστεί ένα τρακτέρ και ένας αλευρόμυλος, λειτουργεί ένα εκτροφείο χοίρων και έχουν αγοραστεί οι πρώτες αγελάδες.

Μια Εκκλησία και άλλα δύο Ορφανοτροφεία είναι υπό κατασκευή, καθώς και μια Εστία Συσσιτίων για χίλια πεντακόσια άτομα.

Χάρη στην ευαισθησία και την βοήθεια όλων όσων τρέφουν παρόμοια φιλεύσπλαχνα συναισθήματα, ανταποκρινόμενοι θετικά στο κάλεσμα της Αγάπης, ευελπιστούμε ότι τα έργα αυτά όλο και θα πολλαπλασιάζονται, ώστε στο εξής να προστατεύονται όλο και περισσότερα πάμπτωχα και ορφανά παιδιά της Αφρικής!

‘‘Δώσε κι εσύ συμμετοχή! ''

‘‘Προστάτεψε ένα ορφανό παιδί.''

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Διεύθυνση: Ορθόδοξη Ιεραποστολική Αδελφότητα «ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ»,

Αποστόλου Παύλου και Φιλήμονα Γιάμαλη, Τ.Κ. 85100, Ρόδος.

Τηλέφωνο: 22410 60922, Φαξ: 22410 60313, κινητό: 6944 369 249

E-mail: Ιστότοπος: foschristu.gr

Για όσους επιθυμούν να ενισχύσουν το έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολικής Αδελφότητας

«Φως Χριστού»:

Από Ελλάδα: Εθνική Τράπεζα 820/296011-74

Από εξωτερικό: GR 73011082 00000082029601174, ETHNGRAA

iliaxtfos

ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ

1. EUROBANK:
0026 0451 210 100 33 9067
IBAN:
GR 680260 4510 000 210 100 33 9067
BIC: ERBKGRAA
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ
ΗΛΙΑΧΤΙΔΕΣ ΑΓΑΠΗΣ

2. ΠΕΙΡΑΙΩΣ:
5701 072359 492
IBAN:
GR 42 0172 7010 0057 0107 2359 492
BIC: PIRBGRAA
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ
ΗΛΙΑΧΤΙΔΕΣ ΑΓΑΠΗΣ

Online χρήστες

Έχουμε 1 επισκέπτη σε σύνδεση
RSS 2.0

Στατιστικά

Τα Νέα μας !!!

side-12-4-2012

Γιατροί του Κόσμου

giatroi_tou_kosmou

Δελτίο Τύπου - Ουγκάντα

Πέμπτη, 23 Ιούλιος 2009 12:49

Οι Γιατροί του Κόσμου τηρώντας τις δεσμεύσεις τους, αποστέλλουν το Σάββατο 25 Ιουλίου 2009, το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουγκάντα, στο Κέντρο προστασίας εγκατελειμένων παιδιών του χωριού Mόντε, που βρίσκεται 200 χλμ. Βόρεια της Καμπάλα.

Ιερός Ναός Αγ. Αντωνίου στην περιοχή Monde

ag_antonios_monde

Ιερός Ναός Αγ. Τριάδος στην περιοχή Sambue

ag_triada_sambue

1η Οικοκυρική σχολή στην περιοχή Monde

oikokiriki_monde

1η Εστία συσσιτίων στην περιοχή Monde

1_estia_sissitia_monde

Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο στην περιοχή Monde

school_monde_2